Jegyesoktatás

Az életre szóló házasság két felnőtt ember legnagyobb története. Az, hogy hogyan írják ezt a történetet, a két szereplőn: a nőn és a férfin múlik.

Az Országúti Ferences Plébánia a családi élet szépségének felfedezése érdekében szeretné, ha az egyházi házasságra gondoló fiatalok a jegyesoktatás során olyan házaspárokkal ismerkednének meg, akik boldog, másokra figyelő és egymással őszinte kapcsolatban élnek.

Az Országúti Ferences Plébánia azokat a párokat fogadja házasságkötésre 2017-ben, akik ezeken az összejöveteleken részt vesznek.

Plébániánkon a jegyesoktatás minden esztendőben kb. február közepétől május elejéig tart, heti rendszerességgel szerdai napokon az esti órákban. A kb. 10 alkalomból álló előadássorozatot csoportos beszélgetés, játék és páros beszélgetés teszi teljessé. Plébániánkon a jegyesoktatás néhány előadó házaspár és 20 segítő házaspár közös munkája.

A jelentkező pároknak vállalni kell a 10 alkalmon való részvételt, (maximum 2 hiányzás lehet), és hogy az alkalmakon az elejétől a végéig részt vesznek. Ennek hiányában nem tudunk garanciát vállalni a felkészülésükre. A részvételhez szükséges egy előzetes beszélgetés valamelyik jegyesoktató párral vagy atyával, amit a jelentkezés után szervezünk meg.

A helyszín befogadóképessége véges, ezért a létszám betelte után jelentkezőket a megadott határidő előtt is kénytelenek leszünk elutasítani. Elsőbbséget élveznek a templomunkba járók, lakhelyük szerint ide tartozók és az itt házasságot kötő párok.

A jelentkezés az idei évre lezárult.