Ferences Világi Rend

Ferences Világi Rend Kapisztrán Szent János Testvéri Közössége

Életkor: 70 év felett

Bemutatkozás: Közösségünk a Ferences Családhoz tartozó, világi rendi közösség, szabályzatunk, regulánk van, mely irányt ad a ferences lelkiség megéléséhez. Fogadalommal kötelezzük el magunkat az evangéliumi életre Szent Ferenc nyomán, az ő példáját követve.
Hétköznapjainkban ennek szellemében folytatjuk tevékenységünket, ami változatos: van, aki beteget látogat, áldoztat a Kórházlelkészség munkatársaként, katekumenátust vezet, idős otthonban teljesít szolgálatot vagy a lakóhelye szerinti plébánián szolgál, de természetesen nem elhanyagolható a családban betöltött szeretetszolgálat sem.
Fontos számunkra a testvéri, közösségi együttlét: összejöveteleink során a szentmise, zsolozsma, képzés, szentségimádás mellett van lehetőség az egyházban, társadalomban, közösségünkben, életünkben felmerülő kérdések megbeszélésére is. A ferences lelkiség megőrzésében és az Katolikus Egyház tanításához való hűség megtartásában segítségünkre van az I. Rendből a mindenkori lelki asszisztensünk, a közösség lelki vezetője.
Minden olyan érdeklődőt szívesen fogadunk, aki indíttatást érez arra, hogy közösségben az evangéliumot élve a ferences karizma szerint kívánja Krisztust követni.

Találkozók: Minden hónap 2. és 4. szombatján 7.30-12.30

Kapcsolat: Polgár Béláné Katalin – nagel.katalinfvr[kukac]gmail.com

A FVR honlapja: http://fvr.hu/