Jegyesoktatás

Az életre szóló házasság két felnőtt ember legnagyobb története. Az, hogy hogyan írják ezt a történetet, a két szereplőn: a nőn és a férfin múlik.

Az Országúti Ferences Plébánia a családi élet szépségének felfedezése érdekében felkínálja, hogy az egyházi házasságra gondoló fiatalok a jegyesoktatás során olyan házaspárokkal ismerkedhessenek meg, akik küzdelmes, de boldog, másokra figyelő és egymással őszinte kapcsolatban élnek, és segítségükkel készüljenek fel saját házasságukra.

Plébániánkon a jegyesoktatás minden esztendőben kb. február közepétől május elejéig tart, heti rendszerességgel szerdai napokon az esti órákban (19.30-22.00). A kb. tíz alkalomból álló előadássorozatot csoportos beszélgetés, játék és páros beszélgetés teszi teljessé – mindez néhány előadó házaspár és mintegy 20 segítő házaspár közös szolgálata.

Az Országúti Ferences Plébánia azokat a párokat tudja fogadni házasságkötésre, akik a plébánia által szervezett jegyesoktatáson részt vesznek.

A jelentkező párok vállalják a tíz alkalmon való részvételt, és hogy ezeken az estéken teljes időben jelen vannak. (Ennek hiányában nem tudjuk vállalni a felkészítést.)
A részvételhez szükséges egy előzetes beszélgetés valamelyik jegyesoktató párral vagy atyával, amit a jelentkezés alapján szervezünk meg.

Mivel a helyszínünk befogadóképessége véges, ezért csak a létszámkeret mértékéig tudunk fogadni jelentkezéseket. Természetszerűen elsőbbséget élveznek a templomunkba járók, lakhelyük szerint ide tartozók és az itt házasságot kötő párok.

A jelentkezést az aktuálisan induló kurzusra a honlap nyitó oldalán hirdetjük meg.