Cserkészek

Korosztály: 7-28 éves gyerekek és fiatalok

A csapat bemutatkozása: A 4. számú BIK cserkészcsapat Magyarország egyik legrégebbi csapata, mely 2004-ben indult újra a plébánián.

Baden Powell, az alapító szerint a cserkészet egy “önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúsági mozgalom, amely nyitott mindenki számára származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint vallási meggyőződéstől függetlenül”.

Számunkra a csapat azonban több mint ifjúságnevelő mozgalom, sokkal inkább közösség, ahol együtt próbálunk növekedni többek között hitéletben, a nemzeti hagyományok ápolásában és a környezettudatosságban.

Mindez kisebb csoportokban, ún. őrsökben történik. A heti őrsgyűléseken a sok játék mellett olyan készségeket és tudást is elsajátítunk, amelyre az iskolában nincs lehetőség. A heti foglalkozásokon kívül havonta is szervezünk csapatprogramokat (kirándulás, akadályverseny, főzőverseny), nyáron pedig táborozni megyünk.

Csapatunk jelenleg 40 főt számlál, s az általános iskola első osztályától az egyetemistáig minden korosztály megtalálható itt. A heti őrgyűléseket péntek délutánonként tartjuk a plébánián.

Szeretettel várunk minden 7 és 14 év közötti lányt és fiút, aki kedvet érez a cserkészethez!

Találkozó: péntek 17.30-19.00

Kapcsolat:

Képtalálat a következőre: „facebook” A csapat facebook oldala