Online-mise tapasztalatok :-) – frissítve

Köszönettel fogadunk minden visszajelzést az online-misék kapcsán Bővebben

Néhány beérkezett visszajelzés:

2020.03.22. vasárnap:

• Felbuzdulva a mise végi biztatásodon, szeretném jelezni, hogy milyen bensőséges lelki élményt jelentett a mai 10-es szentmise a kápolnából. Annak ellenére, hogy fizikailag sem Krisztussal, sem senki mással nem találkoztam, a közeli képek, a kis kápolna és egyáltalán, a jelenlegi helyzet teljesen más fókuszba helyezte a szent áldozatot: bizonyos értelemben közelebb éreztem magamhoz Krisztust és titeket is, mint sok másik szentmisén. És mivel a közvetítés egyirányú kommunikáció, ezt az élményt így szerettem volna megosztani veled. Köszönöm a kitartó és találékony szeretetet, amit tőled és a ferences közösségtől kapunk a mostani különös helyzetben. Adjon a Jóisten erőt nektek (is)!
• Hálás köszönet az állandóság lehetőségéért. Lilla integetett neked amint meglátott, majd mikor te is integettél, akkor újra. Boldog mosollyal az arcán. Jó egészséget mindannyiótoknak!
• Nagyon szépen köszönjük ezt a lelki ajándékot, töltekezést. Én többször a sírás szélen voltam felindultságomban. Köszönjük az áldást is! Jó volt találkozni, legalább így. Szép vasárnapot! Vigyázzatok magatokra, egymásra!
• Nagyon-nagyon-nagyon szépen köszönjük az online-misét! Szűk családi körben is nagyszerű volt együtt ünnepelni az Urat. Hálásak vagyunk mindenért a plébániának! ☺🌷🌻🍓🍎😃🌹🐌🐴🐎🐇🐰 (Ezeket a gyerekek küldik Zalán atyának!)
• Köszönjük a tízes misét, “ott voltunk”!
• Jó, hogy legalább így együtt lehet imádkozni, felemelő, új érzés. Persze, ilyenkor jön rá az ember, miért is jó ott lenni…,de családerősítő így “szűk körben” is misnézni. Mi lejöttünk Alsóörsre (itt van kert, kicsit egyszerűbb), innen voltunk Veletek! Gyerekek üzenete neked: Kata: Szia Zalán, nagyon jó volt a miséd! (Kata mise alatt készített rajzát csatolom…) Kornél, Barnabás: Lélekben ministráltam! Jó volt látni Rókust is! Szeretettel gondolunk rád és a többiekre!
• Sziaaa! Nagyon szép volt a szentmise, köszönjük szépen! Jó volt Őt megtapasztalni a nagyszobában (is).
• Köszönjük, hogy otthonunkba hoztátok a szentmisét! Köszönöm az áldást is! Dicsőség Istennek!
• Az apa ima nagyon jó volt , és a végén az Oltáriszentség előtti ima is!!!! Az énekeket kérjük szépen előre, hogy ki tudjuk keresni! Köszönjük!!!!!
• Köszönjük! A nappalit betöltötte a 3 fős home-csibekórus hangja, és bár más mint a személyes jelenlét, de azt hiszem most ennek kell örülni, hogy így is van mise. Jó ez így…És visszaintegettünk és összemosolyogtunk, ott voltunk Veled.😊
• Nagyon köszönjük az online miseközvetítést. Igazán szép volt. Minden jót kívánunk!
• Nagyon-nagyon-nagyon köszönjük! A misét, az áldást és mindent! Feliratkoztunk külön-külön.) Ui: Az esti imát áttettük (kb 5 napja) a fürdés előttre. Leülünk a földre Viola kiságya elé, itt s ekkor mondjuk a lelki adoptálás imáját is. Viola előre leül, összeteszi a kezét és várja a kezdést:) Utána persze elkolbászol és jön-megy, de lelkes tag:)
• Hiányoztok! Az élő, személyes mise is. A mai 10-es mise közben gondoltam Rátok, ki hol szokott ülni a padban, merre kóborol a gyereke mise közben. És az összemosolygásokra.
• Nagyon köszönjük Zalán és Laci a szentmisét! Felemelő és megható volt együtt lenni veletek a szívünkben! A prédikációért külön köszönet! Peti hozta a templomi magatartását, végig ficánkolt és beszélgetni próbált, csak azt nem kérdezte, h mikor megyünk már haza… Nagy lehetőség ez, nekem realitássá vált most újra a napi szentmise, hogy közvetítitek! Áldjon mindenkit az Úr! Hiányoztok!
• Mi is köszönjük a szentmisét. Még így is sikerült elkésnünk….😂, de nagyon nagy ajándék volt ott lenni Veletek! Áldott vasárnapot!
• Veletek vettünk részt ma a 10:00-es szentmisén a családdal, nagyon köszönjük, egészen különleges élmény volt. Attól féltünk, hogy a nappali és az ott levő játékok miatt Bence szét fogja trollkodni, de nem így történt: egy darabig nyugodtan ült és figyelt, aztán 20-25 perc után végül elvonult csendesen játszani (úgy, hogy erre nem is figyelmeztettük eredetileg). Szóval a család nagyja szépen végig tudott Benneteket követni és lélekben is jelen lenni. És teljesen jól ment minden, tiszta és érthető volt, ahogyan beszéltetek, tudtuk követni a liturgiát, a lelki áldozást is. Sokat segített, hogy olvastad a kapcsolódó imát, nem kellett arra figyelni, mikor és hogyan kapcsolódjunk be. Sokat adott Laci prédikációja és gondolatai is. Szeretettel gondolunk Rátok, és még egyszer KÖSZÖNJÜK 🙂
• Hálásan köszönjük, mi Tatáról voltunk veletek és általatok az Úrral.
• Köszönjük , hogy együtt lehettünk a Kápolnában a Mindenhatóval! Lelki szemeinkkel még láttuk a templomi környezetet, Zalán atyát és a kis orgonasíp ministránsokat, de a Kápolna fenséges egyszerűségében szép élmény volt a liturgia, melyet Zalán atya és Ferences Testvérei igen tartalmassá tettek. A mai naptól örülünk ennek, hogy így is együtt lehetünk, sőt még többet imádkozhatunk együtt otthonunkból. Köszönjük a leveleket és fotókat, melyek segítenek felidézni a korábbi templomi együttléteket. Zalán atyának és a többi Ferences testvérnek SOK ERŐT ÉS NAGYON JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNUNK! Vigyázzanak magukra Valamennyien!  
• Ha csináltátok fényképet a családi mise részvételről, küldjétek el, osszátok meg! 🙂 Töltsétek fel ide: https://photos.app.goo.gl/4RRYHrQFbxkU4M2z9

2020.03.29. vasárnap:

• Olyan bensőséges volt a mise, szeretetteljes, egyáltalán nem voltunk voltunk elszigetelődve. Élő, erőt sugárzó. Ha lehet ilyet mondani, nagyon jól esett!
• Nagyon szépen köszönjük a mai online szentmisét is.
Számomra maga a szentmise, – és ez az egész helyzet is – egyszerre fölemelő és építő, a Jóisten ajándéka, de ezzel együtt szomorú és nyugtalanító is. Rengeteg áldás származik belőle a családunk számára eddig, csak bízni tudok benne, hogy Isten erejével kitart a türelmünk, a munkabírásunk és a jókedvünk, hogy átvészeljük ezeket a heteket, hónapokat. Köszönjük, hogy előre megkaptuk az énekeket, fújta mindenki, mint a veszedelem. Még a szomszéd fűnyírójának a berregését is lenyomtuk!!
• “Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog.” Nagyon kösz a mai szentmisét. Erpt adó, megnyugtató, ismerős, szelíd és szeretetteljes volt. Jövünk máskor is. 🙂
• Nagyon szépen köszönjük a mai misét is!
• Köszönjük a mai miseszándékot!
• Köszönjük a szentmiséket: – szívszorító és fájdalmas mindaz ami kürülöttünk történik, s hogy ‘csak’ így lehet együtt gyülekezetünk… – és egyben csodálatos és felemelő, hogy a vészterhes idők ellenére a szentmiseáldozaton így ennyien együtt lehetünk!!! És mindeközben a Te szívedet is melengeti, hogy – bár ‘látszólag’ egy kis térben, kis kápolnában állsz – valójában gyönyörű nagy gyülekezetednek prédikálsz…. Micsoda nagyszerű összekacsintás az Úrral! Hála Néktek!
• Köszönjük a tegnapi misét, kapcsolódást, bár az óraátállítás miatt nekünk nem ment túl flottul az elkészülés…
• Köszönjük! Nagyon jó volt.
• Tegnap mi is ott “voltunk”. Remek volt, nagyon köszönjük.

Április 5. Virágvasárnap:

• Tele vagyunk hálával, hogy így is tudunk ünnepelni.
• A szentmise kezdetén vegyes érzelmek kerítettek hatalmukba: természetesen egyrészt a hiányérzet, és amellett a sok áldás és öröm, ami ebből helyzetből fakad. Mivel az online szentmise mégis csak “más”,  és kibillentünk a megszokott helyzetekből, ezért azon vettem észre magam, hogy sokkal jobban figyelek. Nem hiányzott az ünnepi énekes passió, ellenkezőleg: ahogy Gorove Laci és Zalán atya “előadták” a történetet, újabb és újabb részleteket értettem meg, amik eddig nem érintettek meg. Leginkább az rázott meg, mennyi mindennel alázták-kínozták Jézust. Köpködés, ököllel –  és náddal verés is! Köszönöm ezt az élményt, az események odafigyelő, érző szívű tolmácsolását. 
• Mai misén is részt vettünk. Köszönjük! A lányok is majdnem végigülték szépen 🥰 A  színezőnek is nagy sikere van, lásd csatolt képek ! 😍
• Köszönjük a mai szentmisét is!
• Sokféle volt már, ilyenben még nekünk nem volt részünk. Teljes letisztultságában szépséges virágvasárnapi szertartás. Most így éltük meg, külön, de együtt. Köszönjük Nektek! Szép virágvasárnapot!
• Köszönjük a misét! Egy képet is feltöltünk a közösbe.

2020.04.09-12. Nagyhét és Húsvétvasárnap

 • Köszönjük szépen ezt a különleges együtt töltött Húsvétot. Nem várt meglepetéseket tartogatott. A szentségi Jézus megtalálja a módját, hogy közel lépjen hozzánk! A feltámadás békéjét, örömét és reményét kívánjuk nektek, nekünk, mindenkinek!
 • Nagyon köszönjük a nagyheti szertartásokat. Végig a Ti közvetítéseteket követtük, remekül megcsináltátok a technikai részét, és ez sokat hozzáadott ahhoz, hogy „ott lévőnek” érezzük magunkat. Egészen közelállóak voltak a szertartások, amiket bemutattatok. Sok kedves ismerős között éreztük magunkat, és szívvel, szeretettel adtátok Magatokat benne. Élvezetes és tartalmas volt. Még egyszer köszönöm az egész családunk nevében!
 • A Feltámadás örömében gazdag, Áldott Húsvétot kívánunk Valamennyiőtöknek – azoknak is, akiknek címét nem tudjuk! Egyúttal köszönjük – különösen is a nagyheti – tartalmas, bensőséges és felemelő szertartásokat! Kívánunk Mindannyiótoknak további jó egészséget és sok erőt!
 • Mind a nagycsütörtöki, mind a nagypénteki szertartás nagyon meghitt, összeszedett és ünnepélyes volt. Különösen szeretném megköszönni a nagypénteki passiót, amelyet számomra a legszebb zenei változatban adtatok elő. Tibor karnagyunk vezetésével és profi éneklésével, valamint a ferences atyák énekével és kórusával a liturgia egészen egyedi és mély volt. A korlátozás sokmindentől megfoszt bennünket, ugyanakkor nagy élmény, hogy a ferences testvéreket látjuk így összefogni és együtt munkálkodni – és magunk mögött tudunk Benneteket. Nem véletlen, hogy mindegyik felvételen több mint 7500 megtekintés volt. Külön köszönet a nagyon gondos tájékoztatásért, nemcsak az online közvetítés, hanem a lelki olvasmányok, családi liturgiák megosztásáért.
 • Gyönyörűek a szertartások, a sok gregorián, nagyon felemelőek! Köszönünk mindent és Áldott Húsvétot kívánunk mi is az egész ferences közösségnek!
 • Végtelen hála az online közvetítésekért! Annyira sokat jelent nekünk, hogy nem tudom szavakkal kifejezni! 
 • Köszönjük online szertartásokat és áldott húsvétot kívánunk! 
 • A tegnapi húsvéti vigílián megértettem, hogy mit jelent annak a fontossága amikor arról beszélünk, hogy közösségben kell megélni a hitünket. Ez az időszak sajnos arról szól, hogy az otthonainkban bezárva, magányosan kapcsolódjunk össze az online térben – ez olykor nehéz, hiszen korábban megéltük azt, hogy milyen amikor élőben kapcsolódunk, gyűlünk össze az Úr házában. Nagyon szomorúvá tett ez az érzés. Viszont ma reggel az ünnepi mise utáni körmenet ebben a formában ráébresztett arra, hogy mennyire csodálatos a mi közösségünk. Ahogyan az utcán állva vártam, egyre többen jelentek meg azok, akik az (el)hívásra érkeztek virággal, gyertyával vagy fehér keszkenőkkel. Bevallom könnyek gyűltek a szemembe de a boldogságtól, hogy így is, másként is de ott voltunk és váruk az Oltáriszentséget. Köszönöm mindannyiuk áldozatos munkáját ebben a lelkileg megterhelő időben és kívánok áldott és békés húsvétot és jó egészséget!
 • Köszönöm az Atyáknak ezt a különleges ünneplést. Nagyon meghitt, nagyon Isten közeli élmény volt nekem és az egész családnak. Elfelejtettük, hogy a szobában térdelünk a TV előtt.
 • Minden nap dolgoztam/kórházban/ de vasárnap amikor autóval kanyarodtam haza még elcsíptem Zalán atya áldását, úgy autóban ülve. Ilyen sem történik gyakran!
 • Köszönöm az áldást amit még az autóban ülve megkaptam, munkából hazafelé bearanyozta a napomat!
 • Köszönet elsősorban a “Szent Háromnap” felemelően szép liturgikus élményéért, amikor a Közösségetek “közelre hozta a távolt” és lehetővé tette, hogy az Úr Jézus az otthonainkba költözzön!Töredelmesen bevallom, aggódtam, hogy milyen lesz majd az idei Húsvét úgy, hogy életemben először nem vehetek részt a szertartásokon, hogy “bezártságban” papjainktól, lelki vezetőinktől távol, “magunkra hagyatva” kell megtalálni és megőrizni az ünnep lényegét… elviselni a szentáldozás hiányát… elfogadni a feltámadási körmenet nélküli Húsvétot…Ma már túlzás nélkül mondhatom: megtörtént a csoda! És a csoda előidézői a Jóistent követően Ti voltatok!
 • Mindannyiótoknak olyan hálás vagyok az elmúlt napokért! Eredetileg úgy képzeltem, hogy családiasan megünneplitek a húsvétot, és egy kamerán keresztül mi is bepillanthatunk. De pont az ellenkezője történt. Úgy érzem, hogy így is, hogy nem voltunk ott, odafigyeltetek ránk, és nekünk se “maradt el” a húsvét. Biztos nem volt könnyű Nektek sem, de azért irigyellek Titeket, hogy ott lehettetek! 😉
 • Köszönöm az Atyáknak ezt a különleges ünneplést. Nagyon meghitt, nagyon Isten közeli élmény volt nekem és az egész családnak. Elfelejtettük, hogy a szobában térdelünk a TV előtt. Minden nap dolgoztam/kórházban/ de vasárnap amikor autóval kanyarodtam haza még elcsíptem Zalán atya áldását, úgy autóban ülve. Ilyen sem történik gyakran! Krisztus Feltámadt!
 • Köszönünk mindent az egész plébániának! Csodálatosak voltak a szertartások, és tényleg gondos, profi a szervezés! Tudjuk, hogy a papoknak is nagyon nehéz lehet üres padsorokat látni, de kitartás! JÉZUS VELÜNK VAN! :)) És mi Veletek!
 • Kényszerű elvonultságunkban egészen különleges ajándékként éltük meg a Szent Háromnap közvetítését. Túl azon, hogy a vágás, az áttünések és a megvilágítás is magas szinten profi volt, minden olyan lelki mélységben jött át, hogy lenyűgözve, együtt imádkozva, mondva-térdelve kísértük végig a szentmiséket. Nagyon nagy ajándék volt! Köszönjük, hogy ilyen igényes kivitelbe fektettétek az erőtöket, nagyon „átjött” minden, tele a Lélek kegyelmeivel. Szép volt, illően visszafogott és a lényegre figyelő, azt átadó, és ha szabad a jelzővel élnem, nagyon elegáns és kulturált volt a megvalósítás. Jó lenne, ha filmként megőrzésre kerülne. Vidékről is jelezték, hogy milyen nagy élmény volt, ők mindvégig az Országúti Plébánia szentmiséit nézték. Köszönjük szépen ezt a húsvéti ajándékot!
 • Nem lehet szavakba önteni azt a hálát, amit irántatok érzünk! Köszönjük, hogy ebben a kivételes karantén helyzetben is az első pillanattól azon vagytok, hogy minél közelebb hozzátok hozzánk a Mennyei Atyát! Mindannyiótokat kiemelhetnénk név szerint, mert egyenként is sok-sok lelki ajándékot adtok nekünk. Ki a szép szentbeszédekkel, ki az énekléssel, ki a szervezéssel, ki az alázatos háttér munkákkal, ki a koncelebrálással, ki betegen a sok imával, ki a sekrestyei szolgálattal. Nagyon hiányoztok, de lehetővé teszitek számunkra, hogy a járványhelyzet egy Istentől kapott ajándékká alakuljon számunkra, mely által még közelebb kerülhetünk a Mennyei Atyához. Köszönjük a sok áldozatotokat! Gyönyörű lelki ajándék volt számunkra, hogy részesei lehettünk a nagyheti és húsvéti szertartások, majd a feltámadási körmenet ünneplésének! A Mennyei Atya szeretete és kegyelme sugárzott ránk mindig is és most is rajtatok keresztül.
 • Hálásan köszönjük (Anikó és én) ezt a csodálatos Nagyhetet, Húsvétot, hogy amióta a panel falai közé vagyunk zárva, és Isten kegyelméből Önökre bukkantunk, minden nap (este 6 vagy de 10-kor) ebben a meghitt, bensőséges, sallangmentes, szeretetet sugárzó légkörben találkozhatunk az Úrral az Önök közvetítésével. Csodálatos amit és ahogy csinálnak!
 • Köszönünk mindent az egész plébániának! Csodálatosak voltak a szertartások, és tényleg gondos, profi a szervezés! Tudjuk, hogy a papoknak is nagyon nehéz lehet üres padsorokat látni, de kitartás! JÉZUS VELÜNK VAN! :)) És mi Veletek!
 • Köszönjük az ünnep sok felejthetetlen, maradandó pillanatát. Számomra megrendítő volt megtapasztalni, mekkora erő van a közösségi létben. A merőben új helyzetben milyen találékonyan éltetek a lehetőségekkel, milyen méltósággal éltétek meg (nemcsak mutattátok be) a liturgiát, hogy milyen felemelő a teljes közösség együtt-imádkozása, külön köszönet a kápolna kolostori-hangulatú reggeli miséiért, és a ‘nemkörmenetért’, ahol olyan igazi, büszke öröm volt az arcodon, ahogy megmutattad,  bemutattad a Dicsőséges Velünk lévő Urat minden embernek, akivel szembetalálkoztál, személyválogatás nélkül. Isten áldjon Benneteket, köszönjük a szolgálatotokat! 
 • Köszönjük, hogy az otthonaikban elhoztátok a Húsvét Ünnepét. Minden nap követtük a miséket, erőt adtak. A nagyszombatit a gyerekek is mind végignézték. A körmenetet látva nagy hiány támadt bennem az Úr iránt, sajnáltam , hogy nem mentünk le, de hát mégsem vagyunk olyan közel… Hiányzik a a valós jelenlét.

———————————————————————————————————————————————
Továbbra is köszönettel várunk minden visszajelzést, fényképet, javaslatot! A KÉPEK ide tölthetők fel és itt nézhetők meg.

———————————————————————————————————————————————
Ahhoz, hogy a Plébánia saját Youtube csatornáját megfelelően tudjuk használni a jövőben, ahhoz 1000 feliratkozóra van szükségünk. Ezt az élő közvetítést több mint 2000-en nézik meg egy nap alatt. Kérjük, iratkozzatok fel a Plébánia csatornájára itt:

FELIRATKOZÁS A PLÉBÁNIA YOUTUBE CSATORNÁJÁRA

Köszönjük!